Uge 45 (03. – 09. november 2024)

MALERI U45 24 Peter Neuchs

FORTÆLLENDE MALERI
v/ Peter Neuchs

Et hvert maleri refererer til sin egen logik – uanset om det valgte sprog er figurativt eller abstrakt.
Så længe mennesket har malet har fortællingen været med. Motivverdenen har ændret sig – det samme har nødvendighed, men genren som sådan går helt tilbage til hulemaleriet i forhistorisk tid. Dengang da dyret og jagtscenen blev hugget ind i klippevægge og indfarvet med rød okker og sort farvestof.

Fortællende maleri handler om, hvorfor vi maler. Om hvorfor vi er i verden sammen og hvordan det kan udtrykkes med andet end ord.

Vi skal bagved traditionen og historierne, og sammen finde ud af, hvordan et fortællende maleri tager sig ud i dag, Samtidig skal vi se på, hvilke malerteknikker kunstnere har brugt gennem tiderne og hvilke, der er i brug i dag.

Velkommen til et kursus om at træffe beslutninger, der vil udfordre dig til at tage nye veje ind i dit maleri.

Værkstedsundervisningen er baseret på individuelle samtaler omkring dit maleri, og på fælles billedgennemgange. Der vi indgå foredrag i kurset om maleriet og dets betydning – ligesom vi vil forsøge at kigge ind bagved for at undersøge hvilke teknikker en række kunstnere har brugt.
Der kan arbejdes med både akryl- og oliemaling på kurset.

Alle er velkomne – øvede som ikke øvede.

Peter Neuchs (f. 1958) uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi 1985-92. Modtog i 1997 Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat. Har senest været udstillingsaktuel (2020) på gruppeudstillingen “Summer Thinking”, Galerie Maria Lund, Paris, samt med separatudstilling (2018) ”Acumulação doméstica” Copacabana, Brasilien. Reprænsenteret i mange offentlige samlinger. Blandt andre: Statens Museum for Kunst, AROS, Horsens Kunstmuseum, Arken, Herning Kunstmuseum, Esbjerg Kunstmuseum. Er tilknyttet Maria Lund Galleri i Paris.

Se mere
https://marialund.com/wp-content/uploads/peter_neuchs_cv_en.pdf

https://denstoredanske.lex.dk/.search?query=peter+neuchs

https://collection.smk.dk/#q=peter%20neuchs

Pris kr. 5.291,- Prisen omfatter undervisning, foredrag, kost & logi.
Tillæg for eneværelse kr. 525,-
Materialeudgifter er ikke inkluderet i prisen.

Kunsthøjskolen på Ærø
Vester Møllebakke 4
5985 Søby, Ærø
Forstander: Susan Hinnum
Kontortid: Hverdage 9 - 13
Tlf.: 62 58 16 60
E-mail: info@kunstaeroe.dk