Uge 41 (08. – 14. oktober 2023)

MALERI
v/ Anne Torpe

At arbejde med maleri kan betragtes som at lægge et puslespil, der på den ene eller anden måde skal gå op. Løsningerne er dog aldrig entydige og mulighederne er mange; Forskellige maleriske greb, monokrome flader, transparente lag, varierende farver, mønstre, modellerede elementer, abstrakte felter der smelter sammen i et udtryk som kan frisætte en fortælling.

På kurset vil omdrejningspunktet være at komme tættere på dit personlige udtryk. Via samtaler på tomandshånd og enkelte gange i plenum, sætter vi fokus på de tekniske, maleriske og indholdsmæssige udfordringer du står med. Vi skal bl.a. også tale om hvordan tilsyneladende fejl og tilfældigheder kan være et konstruktivt afsæt mod et kreativt maleri. Undervejs introduceres collageteknikken, som en produktiv arbejdsmetode i maleriet.

Ugen igennem præsenteres holdet (via et slideshow) for en række forskellige kunstnere, der benytter en given teknik, fx en måde at bruge farver på, lag på lag teknik eller form og figuration.
Alle er velkommen uanset om man er øvet eller begynder.

Der kan på dette kursus arbejdes med både olie- og akrylmaling på pap, lærred eller træ.

Anne Torpe (1981) er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2009, samt fra Akademie der Bildenden Kunste, München i 2008. Hun er repræsenteret af Hans Alf Gallery og har de seneste år deltaget på udstillinger bl.a på Trapholt, Nikolaj Kunsthal, Alice Folker Gallery, Bricks Gallery, Kastrupgårdsamlingen og senest som gæsteudstiller hos Koloristerne, Den Frie.

Se mere
www.annetorpe.com
www.hansalf.com/
www.instagram.com/annetorpe/

Pris kr. 5.241,- Prisen omfatter undervisning, foredrag, kost & logi.
Tillæg for eneværelse kr. 525,-
Materialeudgifter er ikke inkluderet i prisen.

Kunsthøjskolen på Ærø
Vester Møllebakke 4
5985 Søby, Ærø
Forstander: Susan Hinnum
Kontortid: Hverdage 9 - 13
Tlf.: 62 58 16 60
E-mail: info@kunstaeroe.dk