Uge 33/34 (11.08 – 24.08 2024) Linje 3

TEGNING U33/34c 24
(TEGNING som kunstnerisk udtryk)
v/ Nikolaj Kilsmark

Det er kursets udgangspunkt at betragte tegning som et kunstnerisk udtryk på lige fod med øvrige billedkunstneriske genrer. Der vil derfor være fokus på at spørge ”hvordan”, men i høj grad også på at spørge ”hvorfor” til det, der skabes på kurset.

Tegning handler om tilstedeværelse – om at se og se sig mæt, mens motivet dukker frem på papiret. Dét handler også om at være lige her. Lige NU. Tegningen er altid ved hånden. Et direkte udtryk – streger på papir, som i princippet kan alt. I et spænd mellem storladne fortællinger om rytme i landskabet til minutiøs registrering af form og fylde.

En del af tiden skal vi rundt og tegne på Ærø – i landskabet, på værftet, på hovedgaden og i kirken eller på en helt femte lokation. Man må derfor regne med at skulle gå afstande både i landskabet og rundt i bymiljøer.
Grundlæggende ”værktøjer” vil blive inddraget gennem tekniske øvelser. Fokus vil i den sammenhæng ligge på f.eks. klassisk perspektivtegning, dogme-tegning og uventede opgaver. Det handler overordnet om en vej til det helt personlige udtryk, en vej der går imod at hver kursist udvikler sin egen streg. Det er en rejse og ikke en færdig opskrift på ”hvordan man gør”.

Velkommen til to uger, hvor der vil blive arbejdet ude og inde med lys og mørke, komposition og fortælling. I både stor skala og miniaturetegning, hvor alt der kan slå en streg kan bruges – kul, blyant, tusch, kridt og …
Kom og giv dit bud – alle kan være med.

Nikolaj Kilsmark (f. 1971) er uddannet på Lunds Universitet – Critical, and Pedagogical Studies – MFA (2013), Multimedie-design KTS (2004) og Det Jyske Kunstakademi (2000).
Har siden 1999 arbejdet med deltager-baserede kunstprojekter i Danmark, Europa, Mellemøsten, Afrika og Asien. Har deltaget på udstillinger i og udenfor Danmark. Bl.a. på Peoples Museum, Palæstina, Esbjerg Kunstmuseum, Nikolaj Kunsthal, Århus Kunstbygning, Den Frie Udstillingsbygning, Kunsthal Charlottenborg, Podium i Oslo, CCAA i Kabul i Afghanistan, Belgrade Art Foundation i Skopje i Makedonien, Messhall Chicago og mange andre steder.
Nikolaj Kilsmark er ansat på Kunsthøjskolen på Ærø og bosat på Ærø.

Se mere
http://www.minority-report.dk/dansk/deltagere/haugaard_n_kilsmark.html

http://www.kkart.dk/forfatter/nikolaj-kilsmark

Pris kr. 7.887,- Prisen omfatter undervisning, foredrag, kost & logi.
Tillæg for eneværelse kr. 1.050,-
Materialeudgifter er ikke inkluderet i prisen.

Kunsthøjskolen på Ærø
Vester Møllebakke 4
5985 Søby, Ærø
Forstander: Susan Hinnum
Kontortid: Hverdage 9 - 13
Tlf.: 62 58 16 60
E-mail: info@kunstaeroe.dk