Uge 27/28 (30.06 – 13.07 2024) Linje 2

MALERI U27/28b 24
(FIGURATIVT MALERI)
v/ Jacob Hoff

Motivvalget og den rette maleriske bearbejdning er afgørende for det gode, personlige billede. På dette kursus skal vi afsøge motivmuligheder og diskutere, hvordan vi gør gode udgangspunkter til fremragende malerier.

Det handler om figuration, altså hvordan vi skaber maleriske referencer til noget, vi har set i verden. Det kan ske med forskellige grader af realisme i skildringen, og vi vil diskutere, hvad det enkelte billede kræver og hvordan du som maler finder den rette tilgang.

Med udgangspunkt i den enkelte kursists lyst til at udforske et motiv eller en motivkreds, vil vi kigge på de malertekniske udfordringer, der dukker op, og dykke dybt i den figurative malers værktøjskasse efter de løsningsmuligheder og greb, der skal til for at løse dem.
Undervejs vil vi desuden inddrage relevante kunstnere på tværs af tid, der har arbejdet med de samme motivtyper og maleriske problemstillinger som os. Kunsthistorien er nemlig et skatkammer at trække på i forhold til inspiration, gode løsninger og trøst under modgang.

Jacob Hoff, født 1976, har en BA i kunsthistorie og er desuden uddannet på Århus Kunstakademi i 2006. De seneste år har han udstillet og kurateret gruppeudstillinger på bl.a. Skovhuset Kunst og Natur og Gammelgård. Han er udstillingsaktuel i efteråret 2023 på Vestjyllands Kunstmuseum og i 2024 på Kunstbygningen i Vrå.

Se mere:
https://www.jacobhoffstudio.dk/

https://kunsten.nu/artguide/profile/jacob-hoff/

Pris kr. 7.887,- Prisen omfatter undervisning, foredrag, kost & logi.
Tillæg for eneværelse kr. 1.050,-
Materialeudgifter er ikke inkluderet i prisen.

Kunsthøjskolen på Ærø
Vester Møllebakke 4
5985 Søby, Ærø
Forstander: Susan Hinnum
Kontortid: Hverdage 9 - 13
Tlf.: 62 58 16 60
E-mail: info@kunstaeroe.dk