Uge 15 (07. – 13. april 2024)

MALERI U15 24
(ET SØGENDE MALERI)
v/ Peter Neuchs

Maleri handler om at sætte billedet på spil, om proces og glæden ved at skabe billeder. Samtidig handler maleri om at arbejde med en plan flade og blive bedre til det.
Så længe mennesket har malet har fortællingen været med. Motivverdenen har ændret sig – det samme har nødvendigheden, men maleri går helt tilbage til hulemaleriet i forhistorisk tid. Dengang da dyret og jagtscenen blev hugget ind i klippevægge og indfarvet med rød okker og sort farvestof.

Vi skal sammen finde ud af, hvordan et maleri tager sig ud i dag, Samtidig skal vi se på, hvilke malerteknikker kunstnere har brugt gennem tiderne og hvilke, der er i brug i dag.

Velkommen til et kursus hvor dit maleri er omdrejningspunktet. Hvor vi går i dybden med det, du vil udtrykke, så du kan komme tættere på det, du søger i forhold til din kunst og dit maleri. Et kursus om at søge og undersøge – om beslutninger og udfordringer, der peger mod nye veje ind i maleriet.
Den daglige undervisning foregår på værkstederne tilsat opgaver, samtaler og foredrag. Der kan arbejdes med både akryl- og oliemaling på kurset.

Alle er velkomne – øvede som ikke øvede.

Peter Neuchs (f. 1958) uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi 1985-92. Modtog i 1997 Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat. Har senest været udstillingsaktuel (2020) på gruppeudstillingen “Summer Thinking”, Galerie Maria Lund, Paris, samt med separatudstilling (2018) ”Acumulação doméstica” Copacabana, Brasilien. Reprænsenteret i mange offentlige samlinger. Blandt andre: Statens Museum for Kunst, AROS, Horsens Kunstmuseum, Arken, Herning Kunstmuseum, Esbjerg Kunstmuseum. Er tilknyttet Maria Lund Galleri i Paris.

Se mere
https://marialund.com/wp-content/uploads/peter_neuchs_cv_en.pdf
https://denstoredanske.lex.dk/.search?query=peter+neuchs
https://collection.smk.dk/#q=peter%20neuchs

Pris kr. 5.241,- Prisen omfatter undervisning, foredrag, kost & logi.
Tillæg for eneværelse kr. 525,-
Materialeudgifter er ikke inkluderet i prisen.

Kunsthøjskolen på Ærø
Vester Møllebakke 4
5985 Søby, Ærø
Forstander: Susan Hinnum
Kontortid: Hverdage 9 - 13
Tlf.: 62 58 16 60
E-mail: info@kunstaeroe.dk