Uge 29/30 (13.07. – 26.07. 2025) Linje 3

MALERI /FOTO U29/30c 25
(FOTOGRAFIETS UNIVERS – tæt på portrættets fortælling)

v/ Mali Lazell

Som fotograf kan man få lov at blive lukket ind i andres private rum, for spørgsmålet er, hvordan ser vi et menneske, når vi kigger igennem en kameralinse. For at komme tæt på, må man åbne sig selv så meget man kan og lade kameraet bliver til et forstørrelsesglas, der udvider verden, reflekterer lyset og livet af personerne omkring dig.

Det handler om at ”fortælle” den portrætterede, men hvilken fortælling er på spil? Handler det ikke også om en fortælling, hvor vi selv er medspiller?

Velkommen til et fotokursus omkring hvordan du, med de enkleste midler, kan fange et øjeblik eller fortæller en hel historie. Vi kommer til at bevæge os mellem realitet og abstraktion, mellem dokumentation og iscenesættelse. Dagslyset er vores bedste ven og vi udforsker kontrasterne mellem lys og skygge.

At møde et menneske gennem dit kamera kræver håndværk og øvelse. Vi vil derfor snakke om den narrative tråd, perspektiver og iscenesættelser, om lyskilder og om billedbehandling i Lightroom på computeren. Omdrejningspunktet er dialog,mens vi sammen, dykker dybt ned i det fotografiske univers og deler vores opdagelser med hinanden.

Undervisning i billedbehandlingsprogrammet Lightroom foregår på Kunsthøjskolens computere (Mac).
Det er en fordel at medbringe et digitalt spejlreflekskamera. Skolens udstyr inkluderer desuden en fotoprinter og en laserprinter, men kun få digitalkameraer.

Alle er velkomne, øvede som uøvede.

Mali Lazell, født 1981, er uddannet fotograf fra Lette-Verein i Berlin. I sit fotografiske arbejde lægger hun fokus på mennesket, hun elsker at grave sig gennem de forskellige lag det kræver at fotografere et portræt. Hun er opvokset som del af det danske mindretal i Syd-Slesvig og har tilbragt mange år som fotograf og fotokunstner i Berlin og Hamborg. Idag pendler hun mellem Zürich og Ærø.
Hun har bl.a. udgivet fotobogen ”Streikportraits – Ich will alles!” med portrætter fra den feministiske strejke i Schweiz i 2019.

Link:
www.malilazell.com

Pris kr. 7.995,- Prisen omfatter undervisning, foredrag, kost & logi.
Tillæg for eneværelse kr. 1.250,-
Materialeudgifter er ikke inkluderet i prisen.

Kunsthøjskolen på Ærø
Vester Møllebakke 4
5985 Søby, Ærø
Forstander: Susan Hinnum
Kontortid: Hverdage 9 - 13
Tlf.: 62 58 16 60
E-mail: info@kunstaeroe.dk