Uge 33/34 (15. – 28. august 2021)

DEN PERSONLIGE FOTOGRAFISKE FORTÆLLING – fotokursus
v/ Jakob Dall

Verden er ved at flyde over med billeder… men hvordan skaber vi det intense fortællende fotografi, hvor motivet og udtrykket skærpes, kan mærkes og holder med tiden. Velkommen til et kursus, der vil udfordre dit fotografiske blik og din kunnen, samt introducere brugbare fotografiske virkemidler.

Undervejs vil der være fokus på at arbejde med den fotografiske fortælling – og hvordan man får en serie af fotografier til at blive mere spændende og fortællende. Herunder også hvorfor det oplagte billede ikke altid er det bedste.

Der vil løbende blive stillet udfordrende opgaver, hvor vi både går ud sammen for at fotografere og lære fotografiske virkemidler, men I skal også ud hver for sig og udfordre jeres personlige udtryk og motiver.

Få styrket din fotografiske kunnen og få skærpet dit eget udtryk for dit personlige fotografi, der udtrykker dit perspektiv, liv, følelser og historier.

Udover den daglige undervisning: opgaver, foredrag, billedgennemgange og individuelle samtaler. Kurset er baseret på inspiration, opgaver og feedback. Alle er velkommen.

Kunsthøjskolen råder over en del stærke computere (Mac) med billedbehandlingsprogrammet PhotoShop. Undervisning i billedredigering foregår på disse computere. Det er en fordel at medbringe et digitalt spejlreflekskamera. Skolens udstyr inkluderer en fotoprinter og en laserprinter.

Jakob Dall, født i 1971, er udannet fotojournalist i 1998 på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus. Siden har han arbejdet som freelance fotograf, afbrudt af længere ansættelsesperioder som fotograf og billedredaktør på Berlingske Tidende og Dagbladet Information. Jakob Dall har gennem de seneste 20 år arbejdet for diverse nødhjælpsorganisationer og skildret menneskelige konsekvenser af konflikt, katastrofer og krige. Parallelt arbejder Jakob Dall med projektet ”Climate Change Dokumentary”, omkring klimaet og de ændringer det har på levevilkår og dagligdag for mennesker over hele verden.
Jakob Dall har vundet priser fra World Press Photo, Picture of the Year International, Årets Pressefoto. For sit arbejde med klimaforandringer har han modtaget EISA-Award samt Fogtdals fotopris.

Se mere:
www.jakobdall.com
Instagram documentary @jakobdall

Pris kr. 7.170,- Prisen omfatter undervisning, foredrag, kost & logi.
Tillæg for eneværelse kr. 950,-
Materialeudgifter er ikke inkluderet i prisen

Kunsthøjskolen på Ærø
Vester Møllebakke 4
5985 Søby, Ærø
Forstander: Susan Hinnum
Kontortid: Hverdage 9 - 13
Tlf.: 62 58 16 60
E-mail: info@kunstaeroe.dk