Uge 33/34 (15. – 28. august 2021)

STREG EFTER STREG – tegnekursus
v/ Nikolaj Kilsmark

Tegningen er altid ved hånden. Et direkte udtryk – streger på papir, som i princippet kan alt. Fra storladne fortællinger om rytme i landskab til minutiøs registrering af form og fylde. Mest af alt handler tegning om tilstedeværelse – om at se og se sig mæt, mens motivet dukker frem på papiret. Dét handler også om at være lige her. Lige NU.

En del af tiden skal vi rundt og tegne på Ærø – i landskabet, på værftet, på hovedgaden og i kirken eller på en helt femte lokation. Man må derfor regne med at skulle gå afstande både i landskabet og rundt i bymiljøer.

Grundlæggende ”værktøjer” vil blive inddraget gennem tekniske øvelser. Fokus vil i den sammenhæng ligge på klassisk perspektivtegning, hukommelsestegning, dogme-tegning, uventede opgaver, og det helt personlige udtryk.

Velkommen til to uger, hvor der vil blive arbejdet ude og inde med lys og mørke, komposition og fortælling. Med stor-skala- og miniaturetegning, og en enkelt dag med croquis. Du kan bruge kul, blyant, tusch og kridt – alt der kan slå en streg.

Det er kursets udgangspunkt at betragte tegning som et kunstnerisk udtryk. Kom og giv dit bud – alle kan være med.

Nikolaj Kilsmark (f. 1971) er uddannet på Lunds Universitet – Critical, and Pedagogical Studies – MFA (2013), Multimedie-design KTS (2004) og Det Jyske Kunstakademi (2000).
Har siden 1999 arbejdet med deltager-baserede kunstprojekter i Danmark, Europa, Mellemøsten, Afrika og Asien. Har deltaget på udstillinger i og udenfor Danmark. Bl.a. på Peoples Museum, Palæstina, Esbjerg Kunstmuseum, Nikolaj Kunsthal, Århus Kunstbygning, Den Frie Udstillingsbygning, Kunsthal Charlottenborg, Podium i Oslo, CCAA i Kabul i Afghanistan, Belgrade Art Foundation i Skopje i Makedonien, Messhall Chicago og mange andre steder.
Nikolaj Kilsmark er ansat på Kunsthøjskolen på Ærø og bosat på Ærø.

Se mere
http://www.minority-report.dk/dansk/deltagere/haugaard_n_kilsmark.html
http://www.kkart.dk/forfatter/nikolaj-kilsmark

Pris kr. 7.170,- Prisen omfatter undervisning, foredrag, kost & logi.
Tillæg for eneværelse kr. 950,-
Materialeudgifter er ikke inkluderet i prisen.

Kunsthøjskolen på Ærø
Vester Møllebakke 4
5985 Søby, Ærø
Forstander: Susan Hinnum
Kontortid: Hverdage 9 - 13
Tlf.: 62 58 16 60
E-mail: info@kunstaeroe.dk