Uge 33/34 (09. – 22. august 2020)

STREG PÅ STREG – tegnekursus
v/ Nikolaj Kilsmark

Tegningen er altid ved hånden. Et direkte udtryk – streger på papir, som i princippet kan alt. Fra storladne fortællinger om rytme i landskab til minutiøs registrering af form og fylde. Mest af alt handler tegning om tilstedeværelse – om at se, og se sig mæt på det, der streg for streg dukker frem på papiret. Dét handler også om at være lige her. Lige NU.

En del af tiden skal vi rundt og tegne på Ærø – i landskabet, på værftet, på hovedgaden og i kirken. Man må derfor regne med at skulle gå afstande både i landskabet og rundt i bymiljøer.

Som en naturlig del af at udfolde et kunstnerisk udtryk vil grundlæggende ”værktøjer” blive inddraget gennem tekniske øvelser. Fokus vil i den sammenhæng ligge på klassisk perspektivtegning af for eksempel bygninger og landskab, hukommelsestegning, dogme-tegning, uventede opgaver og det helt personlige udtryk.

Velkommen til to uger, hvor der vil blive arbejdet ude og inde med lys og mørke, komposition og fortælling. Med stor-skala- og miniaturetegning, og en enkelt dag med croquis. Du kan bruge kul, blyant, tusch og kridt – alt der kan slå en streg.

Alle er velkommen – øvede som ikke-øvede.

Nikolaj Kilsmark (f. 1971) er uddannet på Lunds Universitet – Critical, and Pedagogical Studies – MFA (2013), Multimedie-design KTS (2004) og Det Jyske Kunstakademi (2000).
Har siden 1999 arbejdet med deltager-baserede kunstprojekter i Danmark, Europa, Mellemøsten, Afrika og Asien. Har deltaget på udstillinger i og udenfor Danmark. Bl.a. på Peoples Museum, Palæstina, Esbjerg Kunstmuseum, Nikolaj Kunsthal, Århus Kunstbygning, Den Frie Udstillingsbygning, Kunsthal Charlottenborg, Podium i Oslo, CCAA i Kabul i Afghanistan, Belgrade Art Foundation i Skopje i Makedonien, Messhall Chicago og mange andre steder.
Nikolaj Kilsmark er ansat på Kunsthøjskolen på Ærø og bosat på Ærø.

Se mere
http://www.minority-report.dk/dansk/deltagere/haugaard_n_kilsmark.html
http://www.kkart.dk/forfatter/nikolaj-kilsmark

Pris kr. 6.770,-
Prisen omfatter undervisning, foredrag, kost & logi.
Tillæg for eneværelse kr. 900,-
Materialeudgifter er ikke inkluderet i prisen.

Kunsthøjskolen på Ærø
Vester Møllebakke 4
5985 Søby, Ærø
Forstander: Susan Hinnum
Kontortid: Hverdage 9 - 13
Tlf.: 62 58 16 60
E-mail: info@kunstaeroe.dk