Uge 29/30 (18. – 31. juli 2021)

ABSTRAKT MALERI – når billedet både er illusion og objekt
v/ Johanne Rude Lindegaard

Velkommen til et kursus i abstrakt maleri i en kombination mellem traditionelle vestlige malerteknikker og nye tilgange til maleri. For eksempel akryl airbrush.

Sansning og kropslig erkendelse er et grundvilkår for vores mentale rum og virkelighedsopfattelse, og det er gennem abstraktion vi skaber billeder på det indre. Kursets udgangspunkt er derfor maleri i overgangen mellem den direkte inspirationskilde og det abstrakt værk.

Kurset vil have fokus på, hvordan man selv kan opsætte rammer for sit arbejde og dermed omgå frygten for det hvide lærred. Det vil handle om at gå ind i det ukendte og turde male uden forlæg og skitser. Men, også om, at læne sig op ad kunsthistorien og derved udvide sit repertoire og sprog omkring maleriet.

Et kursus om at undersøge nye maleriske muligheder og turde eksperimentere med materialerne. Undervejs opmærksomhed omkring laseringsteknikker og farvelære, samt, hvad format betyder for komposition og maleproces.

Der arbejdes udelukkende med akrylmaling på dette kursus.

Johanne Rude Lindegaard (f. 1987) uddannet fra Det Fynske Kunstakademi (2017) og Akademie der bildenden Künste Wien (2015 – 2016) hos professor Daniel Richter. Hun har siden bl.a. været på Det danske institut i Rom for at se nærmere på barokkens udtryk og facetter.
Johanne Rude Lindegaard er pt. udstillingsaktuel på duoudstillingen Kraftfelter i Kunstpakhuset i Ikast samt med soloudstillingen Skygger i stykker på Overgaden, Institut for Samtidskunst i sommeren 2021.
Johanne Rude Lindegaard har modtaget legater og priser fra Statens kunstfond samt 15. Juni Fondens hæderspris.

Se mere:
https://johannerude.com/
https://pars.art/johanne-rude-lindegaard/farligt-at-blive-aet-af-dig
https://overgaden.org/udstilling/johanne-rude-lindegaard/

Pris kr. 7.170,- Prisen omfatter undervisning, foredrag, kost & logi.
Tillæg for eneværelse kr. 950,-
Materialeudgifter er ikke inkluderet i prisen

Kunsthøjskolen på Ærø
Vester Møllebakke 4
5985 Søby, Ærø
Forstander: Susan Hinnum
Kontortid: Hverdage 9 - 13
Tlf.: 62 58 16 60
E-mail: info@kunstaeroe.dk