Uge 28/29 (05. – 18. juli 2020)

TA’ UDFORDRINGEN – fotokursus
v/ Michael Daugaard

Der er fotografier der sætter sig fast i vores erindring – billeder der får presset sig ind mellem alle de andre og bare vil huskes. Fordi de trykker på et eller andet som giver os noget særligt. Måske et kig ind til steder, hvor vi ikke selv har adgang – men alligevel kender fornemmelse af. Måske af andre grunde.

Mindeværdige fotografier kan ikke sættes på formel – men når de fungerer, er de både flertydig, tilføjende og fortællende. Ofte handler de om mennesker og fortæller en historie om den, der er foran kameraet. Men også om dig der står bagved og trykker på knappen.

Velkommen til 2 intense uger, hvor der skal arbejdes med portrætter og sammenhængende billedhistorier. Undervejs vil du blive udfordret med kameraet i hånden og i mødet med mennesker, du ikke kender.

Det vil handle om teknik og praksis, om objektiver og billedbehandling, om vinkler og mod. Ude i marken i mødet med dine motiver og foran mac’en i Photoshop. Kort sagt om fotografi, når det er sjovest krydret med dialog, opgaver og gennemgange.

Tør du tage udfordringen?

Kunsthøjskolen på Ærø råder over en del stærke computere (Mac) med billedbehandlingsprogrammet Photoshop. Undervisning i billedredigering foregår på disse computere. Det er en fordel at medbringe et digitalt spejlreflekskamera. Skolens udstyr inkluderer en fotoprinter og en laserprinter.

Alle er velkommen, øvede som uøvede.

Michael Daugaard er født i 1954 og uddannet på Nordens Fotoskola i Stockholm 1982-84. Medlem af fotogruppen 2.maj i perioden1983-95. Selvstændig freelance fotograf siden 1996
med reportagerejser til Afrika, Syd-og Mellemamerika. Var i Berlin og lave reportage, da muren faldt i ’89. Har derudover været fotograf på flere dokumentarfilm til DR2, sammen med Jacob Gottschau. Har undervist i fotografi på Filippinerne og Bangladesh, På Grundtvigs Højskole og på Kunsthøjskolen på Ærø. Micheal Daugaard bor på en husbåd i Københavns Havn.

Se mere
www.michaeldaugaard.dk
(Er under udarbejdelse p.t.)

Pris kr. 6.770,-
Prisen omfatter undervisning, foredrag, kost & logi.
Tillæg for eneværelse kr. 900,-
Materialeudgifter er ikke inkluderet

Kunsthøjskolen på Ærø
Vester Møllebakke 4
5985 Søby, Ærø
Forstander: Susan Hinnum
Kontortid: Hverdage 9 - 13
Tlf.: 62 58 16 60
E-mail: info@kunstaeroe.dk