Uge 27 (28. juni – 04. juli 2020)

MALERI I OVERSÆTTELSE
v/ Ivan Andersen

Maleri handler om at oversætte – og for det figurative maleris vedkommende om en genkendelig oversættelse fra det sete til det, som gengives på lærredet. Men, en oversættelse kan omfatte både det realistiske og abstraktionen.

På kurset tages afsæt i fotografiske forelæg, men ikke fordi maleriet nødvendigvis skal ende med at ligne forlægget. Tværtimod vil du blive opfordret til at bryde vante metoder og arbejde både abstrakt og eksperimenterende. Til at slippe kontrollen over billedet i processen og omfavne det uventede, der herved kan opstå. Til at benytte nye teknikker – kort sagt opfordret til at være modig.

Målet er ikke at lave mesterværker i løbet af kurset, men at tilegne sig nye veje ind i det figurative maleri og gerne i større formater end du er vant til at arbejde med. Derfor vil der også være fokus på komposition og forenkling af motiv – foruden det at blande farver.

Velkommen til et kursus, hvor inspiration, koncentration og malerglæde er i centrum. Udover den daglige undervisning, der forgår på værkstederne, vil du blive tilbudt masser af snak og foredrag på morgensamlinger og aftenforedrag samt opgaver, teknisk vejledning og fokus på dit personlige maleri.

Der kan arbejdes med både olie- og akrylmaling. Kurset henvender sig til alle – begyndere såvel som erfarne malere.

Ivan Andersen, født 1968, er uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2005. Repræsenteres af Galleri Bo Bjerggaard og har de seneste år kunnet opleves på en række soloudstillinger på Kunsthal Nord i Aalborg i 2018, Rønnebæksholm, Næstved i 2015, på Galleri Bo Bjerggaard i 2020, 2017 og 2014, på Nosbaum & Reding, Luxemburg i 2013 samt på Skive Ny Kunstmuseum i 2012. Solgt til ARKEN i Ishøj, KUNSTEN i Aalborg, Skive Ny Kunstmuseum, Ny Carlsberg Fondet, samt Nykredit.

Se mere
https://www.bjerggaard.com/artist/availableworks/1/ivan-andersen

Pris kr. 4.565,-
Prisen omfatter undervisning, foredrag, kost & logi.
Tillæg for eneværelse kr. 450,-
Materialeudgifter er ikke inkluderet i prisen.

Kunsthøjskolen på Ærø
Vester Møllebakke 4
5985 Søby, Ærø
Forstander: Susan Hinnum
Kontortid: Hverdage 9 - 13
Tlf.: 62 58 16 60
E-mail: info@kunstaeroe.dk