Uge 27/28 (03. – 16. juli 2022)

LANDSKABETS ANATOMI – landskabsmaleri
v/ Peter Neuchs

Internationale malere er igen begyndt at tage udgangspunkt i naturen. Måske fordi nye betydninger er opstået i forholdet mellem os og naturen – og det kan spores i samtidens landskabsmaleri.

Kurset kommer omkring landskabsmaleriets tradition og historie, fra El Grecos manierisme, over romantikken og op til i dag. Endvidere skal vi se på, hvilke teknikker en række kunstnere bruger og har brugt, for at nå frem til deres særlige egenartede udtryk.

Kurset indledes med en opgave, og derefter vil værkstedsundervisningen være baseret på individuelle samtaler omkring dit maleri. Derudover vi du opleve en række foredrag om landskabsmaleriet og dets betydning fra renæssancen, over romantikken og frem til i dag.

Du vil blive udfordret til at gå nye veje og til at skabe dit eget selvstændige og personlige maleri. Den daglige undervisning foregår på værkstederne i dialog tilsat individuelle opgaver, teknisk vejledning samt introduktion til landskabsmalere før og nu.
Velkommen til et par malerglade og intense arbejdsuger. Alle er velkommen – øvede som ikke øvede.

Peter Neuchs (f. 1958) uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi 1985-92. Modtog i 1997 Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat. Har senest været udstillingsaktuel (2020) på gruppeudstillingen ”Summer Thinking”, Galerie Maria Lund, Paris, samt med separatudstilling (2018) ”Acumulação doméstica” Copacabana, Brasilien. Repræsenteret i mange offentlige samlinger. Blandt andre: Statens Museum for Kunst, AROS, Horsens Kunstmuseum, Arken, Herning Kunstmuseum, Esbjerg Kunstmuseum. Er tilknyttet Maria Lund Galleri i Paris.

Se mere
https://marialund.com/wp-content/uploads/peter_neuchs_cv_en.pdf
https://denstoredanske.lex.dk/.search?query=peter+neuchs
https://collection.smk.dk/#q=peter%20neuchs

Pris kr. 7.170,- Prisen omfatter undervisning, foredrag, kost & logi.
Tillæg for eneværelse kr. 950,-
Materialeudgifter er ikke inkluderet i prisen

Kunsthøjskolen på Ærø
Vester Møllebakke 4
5985 Søby, Ærø
Forstander: Susan Hinnum
Kontortid: Hverdage 9 - 13
Tlf.: 62 58 16 60
E-mail: info@kunstaeroe.dk