Uge 12 (17. – 23. marts 2019)

MALERI
v/ Asmund Havsteen-Mikkelsen

Det at male har altid handlet om farverne og den måde de bruges på. Helt konkret tænkt som et materiale der er lanceret op eller påført med pensel eller spartel. Eller som en palet, hvor spænding, bredte og fravalg er i centrum.

Velkommen til et kursus i dialog med fladen og på jagten efter perspektiv og stoflighed. Undervejs skal vi omkring den enkelte farves potentiale for at komme tættere og længere ind i maleriet. En af de diskussioner malere har taget med hinanden op gennem kunstens historie er blandt andet om sort skal regnes som en farve – eller om den hvide skal. Har man en gang opdaget hvordan titan, zink og transparent hvid opfører sig i maleriet, så ved man at der er stor forskel. En erfaring der kan give noget til dit maleri – uanset om du maler med et figurativt eller et abstrakt udtryk.
Kurset vil komme omkring spørgsmål som komposition, beskæring, lys og stemning, og undersøger hvordan man kan intensivere et billede ved at male det flere gange. Alt er tilladt: skitser og fotografiske forlæg, opmåling, lineal, collage, overheadprojektor og især dit skæve blik for virkelighedens hvide rum.
Den daglige undervisning vil være tilrettelagt omkring opgaver, teknisk vejledning og individuelle samtaler omkring dit eget maleri. Masser af hvid snak, hvide foredrag og fælles billedgennemgange. Fokus er farven hvid.
Begyndere, øvede og rutinerede er velkomne. Vi arbejder i akryl, olie og hvad der nu passer.

Asmund Havsteen-Mikkelsen, f. 1977, er uddannet 2009 på Det Kongelige Danske Kunstakademi samt i 2003 i litteraturvidenskab (MA), Københavns Universitet og er netop flyttet tilbage til Danmark efter 7 år i Berlin. De seneste år har han udstillet solo på Galleri Kant, i København, på Charlottenburg Amtsgericht, i Berlin, på Fold Gallery i London, på Galerie MøllerWitt i Århus samt på Rønnebæksholm i Danmark.
Udstillingslisten i 2017 omfattede blandt andet soloudstillingen Tectonical (with Florian Schmidt), Fold Gallery, London. I 2018 udstillede Asmund Havsteen-Mikkelsen på Viborg Kunsthal (solo), samt på Gallery Kant (solo) i København. Asmund Havsteen-Mikkelsen har solgt til Novo Nordisk Art Collection, Ny Carlsberg Fondet samt Statens Kunstfond.

Se mere
www.asmundhavsteen.net
http://denstoredanske.dk/Kunst_og_kultur/Billedkunst/Kunstnere,_danske/Asmund_Havsteen-Mikkelsen

Pris kr. 4.490,- Prisen omfatter undervisning, foredrag, kost & logi.
Tillæg for eneværelse kr. 425,-
Materialeudgifter er ikke inkluderet i prisen.

Kunsthøjskolen på Ærø
Vester Møllebakke 4
5985 Søby, Ærø
Forstander: Susan Hinnum
Kontortid: Hverdage 9 - 13
Tlf.: 62 58 16 60
Udenfor kontortid:
Besked kan SMS' til 40447119
E-mail: info@kunstaeroe.dk