Uge 11 (13. – 19. marts 2022)

MALERI – med nærvær og maleglæde
v/ Karen Gabel Madsen

Et malerikursus omkring maleglæde, strøg, farveklang og komposition, der tager udgangspunkt i spørgsmålene:

  • Hvad er vigtigt i dit maleri og hvordan forløser du det bedst?
  • Skal der mere ballade og voldsomhed ind, eller vil dit maleri styrkes ved at blive roligere, blidere?

En farveklang kan være bevidst grim og knasende eller forsøgsvis yndig. En komposition kan vælte dynamisk rundt eller være kvadratisk rolig. Et nærværende anslag kan have kølige små penselstrøg eller malingen smidt på eller trukket rundt.

Du vil undervejs i kurset blive introduceret til grundelementer som farveklang, strøg og komposition, samt få vejledning og redskaber til at løse de tekniske udfordringer, du måtte støde på.

Der vil indledningsvist blive stillet et par opgaver – derudover vil fokus være på dit maleri og den motivverden, du arbejder med.

Velkommen til en uge med stor maleglæde og seriøs leg, samt korte oplæg om fantastiske malere, og en masse snak om kunst og maleri – individuelt og i fællesskab. På kurset vil der kunne arbejdes både med akryl og oliemaling (med vandbaseret malemiddel), med kul, kridt og collage, med fotografiske forlæg eller helt abstrakt. Valget er dit.

Karen Gabel Madsen (f. 1961) er uddannet på Århus Kunstakademi 1985-88 og på Bezalel Academy of Art, Jerusalem, 1988. Har udstillet på en lang række udstillinger i og udenfor Danmark. Repræsenteres af Galleri Leger i Malmø og kunne her opleves i 2016 med separatudstillingen Samtidigt, flere steder. Karen Gabel Madsen vandt i 2021 konkurrence om fornyelse af dansk landskabsmaleri. Medlem af Kunstner Samfundet.

Links:
www.karengabelmadsen.dk
https://www.youtube.com/watch?v=5FM_8nL-Rms

Pris kr. 4.765,- Prisen omfatter undervisning, foredrag, kost & logi.
Tillæg for eneværelse kr. 475,-
Materialeudgifter er ikke inkluderet i prisen

Kunsthøjskolen på Ærø
Vester Møllebakke 4
5985 Søby, Ærø
Forstander: Susan Hinnum
Kontortid: Hverdage 9 - 13
Tlf.: 62 58 16 60
E-mail: info@kunstaeroe.dk