Uge 37 (06. – 12. september 2020)

REALISME – introducerende kursus i oliemaleri
v/ Maria Torp

Oliefarven blev opfundet i den tidlige renæssance og er siden blevet udforsket og brugt af mange billedkunstnere. I dag arbejder mange lige så gerne med akrylfarven, men oliefarven har stadig sine helt egne kvaliteter.

Særligt indenfor lasurteknik og pastose maleri, hvor oliefarven inviterer til teknikker og virkemidler, som ikke er muligt med akrylfarven – og øvelse gør mester.

Velkommen til et indførende kursus i oliemaleriets mange muligheder. Kurset vil have fokus på det realistiske udtryk, og er henvendt til malerglade folk, der har lyst til at tilegne sig teknisk kunnen ud i oliemaleri.

Kurset indledes med en grundlæggende introduktion til oliemalingen, samt de forskellige pensler og malemidler, der kan anvendes. På kurset benyttes ikke terpentin.
Der vil ugen igennem blive stillet mindre øvelser, men hovedsalig vil kursisterne arbejde med deres eget maleri(er).

Kurset er henvendt til både øvet som uøvet, der har mod på oliemaleriets mange muligheder. Der arbejdes med fotografisk forelæg i undervisningen.

Udover den daglige undervisning på værkstederne, vil der være foredrag, billedgennemgange samt masser af snak om maleriet i dag.

Da der på kurset vil blive arbejdet med oliefarver, anbefales det at bruge kunstnerfarver samt særlige oliefarvepensler.

Maria Torp er født i 1975 i København og uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi 2000-2007samt fra London College of Printing i 1998-1999.
Maria Torp har siden 2002, hvor hun debuterede på KE Kunstnernes Efterårsudstilling, deltaget på en lang række udstillinger. Hun repræsenteres af det københavnske Galleri Christoffer Egelund samt Galleria Victor Lope, Barcelona.

Se mere
http://christofferegelund.dk/maria-torp-going-big-in-kunstbygningen-vra/
http://kopenhagen.dk/artguide/single/article/realisme-nu/
http://christofferegelund.dk/maria-torp-solo-show-riddle/
http://www.magasinetkunst.dk/Home/Detail/MzA3OA%3D%3D

Pris kr. 4.565,- Prisen omfatter undervisning, foredrag, kost & logi.
Tillæg for eneværelse kr. 450,-
Materialeudgifter er ikke inkluderet i prisen.

Kunsthøjskolen på Ærø
Vester Møllebakke 4
5985 Søby, Ærø
Forstander: Susan Hinnum
Kontortid: Hverdage 9 - 13
Tlf.: 62 58 16 60
E-mail: info@kunstaeroe.dk