Uge 32 (06. – 12. august 2023) Linje 1.

ABSTRAKT MALERI – i dialog med kunsthistorien
v/ Emily Gernild

Forfald og forgængelighed er et klassisk tema i kunsthistorien – og udfoldes i særdeleshed i maleriet i motiver af kroppens, naturens og kulturens forfald. Kunsthistoriens værker rummer det hele og med til historien hører også fortællinger om vækst og udvikling – om at spire og gro.

Et maleri indeholder derfor mange lag, betydninger, referencer, budskaber og symbolik. Som al anden kunst kan maleriet være smukt eller hæsligt. Det kan være ”damet”, voksent, ligegyldigt … eller vedkommende. Klassiske motiver forandres og muteres, ændrer farve og formørkes.

Velkommen til et kursus, hvor fokus vil ligge på dit individuelle maleri med vægt på den praktiske, udøvende del. Undervejs suppleret med teori og historien om det abstrakte maleri og dets muligheder og begrænsninger. Blandt om hvordan dybde og bevægelse kan skabes i et abstrakt maleri.

Endvidere vil indgå personlige samtaler omkring dit arbejde, ideer til at komme videre, fælles gennemgang og korte oplæg.

Alle er velkommen uanset erfaringsgrundlag.

Emily Gernild (f.1985) er uddannet fra Det Fynske Kunstakademi i 2016 med en afstikker i 2013-14 på Kunstakademie Düsseldorf. Gernild har blandt andet udstillet på Arken, Trapholt og Gl. Holtegaard. Udstillingsaktuel i 2023 med soloudstillinger på Gl. Holtegaard og Schwarz Contemporary i Berlin. Er repræsenteret af Galleri Bo Bjerggaard.

Se mere:
http://emilygernild.dk/
https://bjerggaard.com/artists/emily-gernild-2/

Pris kr. 5.241,- Prisen omfatter undervisning, foredrag, kost & logi.
Tillæg for eneværelse kr. 525,-
Materialeudgifter er ikke inkluderet i prisen.

Kunsthøjskolen på Ærø
Vester Møllebakke 4
5985 Søby, Ærø
Forstander: Susan Hinnum
Kontortid: Hverdage 9 - 13
Tlf.: 62 58 16 60
E-mail: info@kunstaeroe.dk