Uge 32 (02. – 08. august 2020)

PORTRÆTTET – fotokursus
v/ Lærke Posselt

Spørgsmålet er hvordan skaber man et indlevende, overraskende, visuelt og menneskeligt interessant portræt.

Lyset kan være en vigtig faktor, og dette kursus vil skærpe din evne til at se, forstå og anvende det tilstedeværende lys til at skabe smukke portrætter. Vi vil desuden arbejde med hvad der sker inde i mennesket bag kameraet og i mennesket foran kameraet. Det handler om at nå ind under overfladen på både den portrætterede og beskueren og skabe stærke, nærværende portrætter.

Kurset sigter mod, at du gennem forskellige typer opgaver, undersøgelser, eksperimenter, dialog og feedback bliver mere bevidst om din egen personlige stemme som fotograf.
Kurset er for alle, og der vil være undervisning i kamerateknik og basal redigering i Photoshop for de, som rent teknisk ønsker at forbedre sit fotografi.

Skolen råder over en del stærke computere (Mac) med billedbehandlingsprogrammet Photoshop. Undervisning i billedredigering foregår på disse computere. Skolens udstyr inkluderer en god fotoprinter.

Det er en fordel at medbringe et digitalt spejlreflekskamera eller et mirrorless (spejlløst systemkamera). Man er velkommen til også at medbringe egen bærbar computer, hvis man foretrækker at arbejde på den. Alle er velkommen – øvede som uøvede.

Lærke Posselt (født 1984) er uddannet fotojournalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2013.
Har arbejdet for The New York Times, Der Spiegel, Stern og Le Monde. I sit fotografiske virke har Posselt fokus på identitet, gender-spørgsmål, kulturelle normer og globalisering.
Lærke Posselt er tildelt mange priser og udmærkelser. Vandt i 2012 World Press Photo i kategorien bedste enkeltstående portræt, og modtog i 2014 Kronprinsparrets Stjernedryspris.
Har de seneste år udstillet på en lang række gruppe- og separatudstillinger. 2019: (GROUP SHOW) Transitions / Overgange, with Molly Haslund, Kvindemuseet, Aarhus. (GROUP SHOW) Self-Staged / Selv-Iscenesat, Teatermuseet, København. (SOLO) Q* the queer project, Vandrehallen, Hillerød. (GROUP SHOW) Fra klassisk til queer, J.F.Willumsens Museum, Frederikssund. (GROUP SHOW), Uncertain States Scandinavia, NRW-Forum Düsseldorf, Tyskland.

Se mere
www.laerkeposselt.com
https://www.instagram.com/laerkeposselt/?hl=da

Pris kr. 4.565,-
Prisen omfatter undervisning, foredrag, kost & logi.
Tillæg for eneværelse kr. 450,-
Materialeudgifter er ikke inkluderet i prisen.

Kunsthøjskolen på Ærø
Vester Møllebakke 4
5985 Søby, Ærø
Forstander: Susan Hinnum
Kontortid: Hverdage 9 - 13
Tlf.: 62 58 16 60
Udenfor kontortid:
Besked kan SMS' til 40447119
E-mail: info@kunstaeroe.dk