Uge 31 (31. juli – 06. august 2022)

AT MØDE VERDEN OG SIG SELV – dokumentarisk portrætfotografi
v/ Ditte Haarløv Johnsen

Når vi bevæger os sansende og nysgerrigt i verden, sætter vi vores personlige historie i spil og mødet med andre mennesker bliver samtidig et møde med os selv.
Gennem daglige øvelser med kameraet sætter vi fokus på, hvad vi kigger på og hvordan.
Vi vil lære vores egne, indre temaer at kende: Hvilke karakterer forelsker vi os i? Hvilke stemninger vender vi tilbage til? Hvilke rum kan vi lide at fotografere i?

Velkommen til et fotokursus med fokus på den dokumentariske fototradition, hvor mennesket og det menneskelige møde er i centrum. Undervejs vil du blive udfordret med kameraet i hånden og i mødet med mennesker, du ikke kender.

Det vil handle om teknik og praksis, om objektiver og billedbehandling, om vinkler og mod. Ude i marken i mødet med dine motiver og foran mac’en i Photoshop. Kort sagt om fotografi, når det er sjovest krydret med dialog, opgaver og gennemgange.

Tør du tage udfordringen?

Kunsthøjskolen på Ærø råder over en del stærke computere (Mac) med billedbehandlingsprogrammet Photoshop. Undervisning i billedredigering foregår på disse computere. Det er en fordel at medbringe et digitalt spejlreflekskamera. Skolens udstyr inkluderer en fotoprinter og en laserprinter.

Alle er velkommen, øvede som uøvede.

Ditte Haarløv Johnsen, født 1977 og uddannet dokumentarfilm-instruktør fra Den Danske Filmskole i 2007, er opvokset på Nørrebro og i Mozambique og er mor til to. Ditte Haarløv Johnsen har en praksis som stillbillede fotograf, og fotoserien Maputo Diary er grundstenen i hendes kunstneriske virke. Ditte Haarløv Johnsen har instrueret de prisbelønnede dokumentarfilm: One Day (2007), Hjemløs (2010) og Under den samme himmel (2013).

Ditte Haarløv Johnsen cv

Link:
www.dihajo.com

Pris kr. 4.765,- Prisen omfatter undervisning, foredrag, kost & logi.
Tillæg for eneværelse kr. 475,-
Materialeudgifter er ikke inkluderet i prisen.

Kunsthøjskolen på Ærø
Vester Møllebakke 4
5985 Søby, Ærø
Forstander: Susan Hinnum
Kontortid: Hverdage 9 - 13
Tlf.: 62 58 16 60
E-mail: info@kunstaeroe.dk