Uge 31 (30. juli – 05. august 2023) Linje 2.

COLLAGE-MALERI – mellem realisme og abstraktion
v/ Rune Elgaard

Virkeligheden er fimrende! Vi bombarderes dagligt af billeder fra alverdens sammenhænge på alle vores skærme. Det er ikke uden problemer, men som billedkunstner er det frisættende: alle motiver er tilgængelige som aldrig før og kan kombineres på enhver måde, vi synes er spændende og relevant.
Velkommen til et kursus, hvor friheden er i centrum. Med udgangspunkt i collagen vil vi undersøge maleriets muligheder og lede efter nye og overraskende udtryk i mellemrummet mellem realisme og abstraktion. Vi vil fordybe os i, hvad der sker, når motiver fra forskellige sammenhænge forenes på billedfaden.

Undervisningen vil vægtlægge individuel vejledning. Der vil blive stillet fælles opgaver, men hovedfokuset vil være på det, som du ønsker at formulere i dit maleri samt, hvordan du kommer derhen. Kurset indeholder undervisning i både realistiske- og abstrakte maleteknikker, og vi vil komme ind på hvilke materialer, man med fordel kan bruge for at opnå det ønskede resultat. Desuden vil vi se på en række kunstnere og værker på tværs af kunsthistorien, som kan inspirere og måske rykke dit projekt i en ny retning.

På kurset kan der arbejdes med akrylmaling, vandopløselige oliefarver og klassisk oliemaling (med malemiddel uden opløsningsmidler).

Alle er velkommen – uanset om du har malet i mange år, eller du begynder nu.

Rune Elgaard, født 1980 i Danmark, bor og arbejder i Oslo. Er uddannet i 2011 på Kunsthøjskolen i Oslo, Kunstakademiet og 2009 på Kunstakademiet i Trondheim, NTNU. Har siden udstillet rundt om i verden bl.a. i 2021 i Rom, Oslo og Rotterdam. Er udstillingsaktuel i 2022 med en soloudstilling på KB Comtemporary i Oslo samt på en gruppeudstilling på Galleri MELK i Oslo. repræsenteret af KB Contemporary (Oslo) og White Noise Gallery (Rom).

Links:
https://www.runeelgaard.com
https://www.kbcontemporary.com/artists/rune-elgaard
https://whitenoisegallery.it/artista/rune-elgaard/

Pris kr. 5.241,- Prisen omfatter undervisning, foredrag, kost & logi.
Tillæg for eneværelse kr. 525,-
Materialeudgifter er ikke inkluderet i prisen

Kunsthøjskolen på Ærø
Vester Møllebakke 4
5985 Søby, Ærø
Forstander: Susan Hinnum
Kontortid: Hverdage 9 - 13
Tlf.: 62 58 16 60
E-mail: info@kunstaeroe.dk