Uge 27/28 (02. – 15. juli 2023) Linje 2.

MALERI DER VIL NOGET
v/ Peter Neuchs

Maleri handler om følelse og fortælling. Om at gribe pludselige indfald og følge med motivet. Af og til kan det også handle om at male det, man egentligt slet ikke tør. Maleri befinder sig godt i sprække mellem det abstrakte og det genkendelige. Dér hvor man giver slip på forestillingen om det ”rigtige maleri” og bare maler.

Så længe mennesket har malet har fortællingen været med. Helt tilbage til hulemaleriet i forhistorisk tid da dyret og jagtscenen blev hugget ind i klippevægge og indfarvet med rød okker og sort farvestof. I dag er sproget et andet og i højere grad individuelt. Måske derfor også mere kompliceret.

Velkommen til et kursus hvor dit maleri er omdrejningspunktet. Hvor vi går i dybden med det, du vil udtrykke, så du kan komme tættere på det, du søger i forhold til din kunst og dit maleri. Et kursus om at søge og undersøge – om beslutninger og udfordringer, der kan pege mod nye veje ind i dit maleri.

Den daglige undervisning foregår på værkstederne tilsat opgaver, samtaler og foredrag. Der kan arbejdes med både akryl- og oliemaling på kurset.

Alle er velkomne – øvede som ikke øvede.

Peter Neuchs (f. 1958) uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi 1985-92. Modtog i 1997 Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat. Har senest været udstillingsaktuel (2020) på gruppeudstillingen ”Summer Thinking”, Galerie Maria Lund, Paris, samt med separatudstilling (2018) ”Acumulação doméstica” Copacabana, Brasilien. Repræsenteret i mange offentlige samlinger. Blandt andre: Statens Museum for Kunst, AROS, Horsens Kunstmuseum, Arken, Herning Kunstmuseum, Esbjerg Kunstmuseum. Er tilknyttet Maria Lund Galleri i Paris.

Se mere

https://marialund.com/wp-content/uploads/peter_neuchs_cv_en.pdf

https://denstoredanske.lex.dk/.search?query=peter+neuchs

https://collection.smk.dk/#q=peter%20neuchs

Pris kr. 7.887,- Prisen omfatter undervisning, foredrag, kost & logi.
Tillæg for eneværelse kr. 1.050,-
Materialeudgifter er ikke inkluderet i prisen.

Kunsthøjskolen på Ærø
Vester Møllebakke 4
5985 Søby, Ærø
Forstander: Susan Hinnum
Kontortid: Hverdage 9 - 13
Tlf.: 62 58 16 60
E-mail: info@kunstaeroe.dk