Uge 26 (26. juni – 02. juli 2022)

ABSTRAKT MALERI – Dialogen mellem materialerne og dig
v/ Johanne Rude Lindegaard

Sansning og kropslig erkendelse er et grundvilkår for vores mentale rum og virkelighedsopfattelse, og det er gennem abstraktion, vi skaber billeder på det indre. Kursets udgangspunkt er derfor maleri i overgangen mellem den direkte inspirationskilde og det abstrakte værk.

Kurset vil have fokus på, hvordan man selv kan opsætte rammer for sit arbejde og dermed omgå frygten for det hvide lærred. Det vil handle om at gå ind i det ukendte og turde male uden forlæg og skitser. Undervejs introduktion til kunstnere fra samtiden og historien i ønsket om, at udvide din viden og sprog omkring maleriet.


Velkommen til et kursus i abstrakt maleri i en kombination mellem traditionelle vestlige malerteknikker og nye tilgange til maleri. Den daglige undervisning foregår på værkstederne omkring maleteknikker og farvelære, samt hvad format betyder for komposition og maleproces.

Der vil være fokus på at undersøge nye maleriske muligheder, eksperimentere med materialerne samt arbejde med akryl-airbrush. Fokus på individuel vejledning.

Der arbejdes udelukkende med akrylmaling på dette kursus. Alle er velkommen.

Johanne Rude Lindegaard født 1987 er uddannet fra Det Fynske Kunstakadem i 2017 og Akademie der bildenden Künste Wien (2015 – 2016) hos professor Daniel Richter. Hun har siden bl.a. været på Det danske institut i Rom for at se nærmere på barokkens udtryk og facetter.
Johanne Rude Lindegaard er pt. udstillingsaktuel på gruppeudstillingen P på Tørreloft AGA works samt med installationen En ny dag i morgen hos Billedkunstnernes Forbund, i efteråret 2021.
Johanne Rude Lindegaard har modtaget legater og priser fra Statens kunstfond samt 15. Juni Fondens hæderspris.

Pris kr. 4.765,- Prisen omfatter undervisning, foredrag, kost & logi.
Tillæg for eneværelse kr. 475,-
Materialeudgifter er ikke inkluderet i prisen

Kunsthøjskolen på Ærø
Vester Møllebakke 4
5985 Søby, Ærø
Forstander: Susan Hinnum
Kontortid: Hverdage 9 - 13
Tlf.: 62 58 16 60
E-mail: info@kunstaeroe.dk