Uge 14 (03. – 09. april 2022)

FIGURATIVT MALERI – vend verden på hovedet
v/ Jacob Hoff

Den Italienske maler Giorgio Morandi sagde engang, at der ikke findes noget mere surreelt og abstrakt end virkeligheden. Sandt er det, at hvis vi indrammer den rigtigt, findes der i hverdagsvirkeligheden omkring os et utal af billedmæssige muligheder, der overrasker os ved deres stilfærdige radikalitet. 

På dette kursus skal vi med det figurative maleri som redskab nærstudere verden omkring os og med friske øjne kigge efter de motiver og billedideer, der pludselig vender det velkendte på hovedet og får os til at opleve tingene på en ny måde.

Gennem praktiske øvelser og feedbacksamtaler (individuelt og i grupper) skærpes dit blik, og dine evner til at skildre det, du ser, på en personlig måde, styrkes. Desuden vil du blive introduceret til relevante kunstnere og værker på tværs af kunsthistorien.

Den daglige undervisning på værkstedet vil omfatte introduktion til de værktøjer og færdigheder, der findes i den figurative malers værktøjskasse. Vi vil også komme omkring komposition og hvordan man skaber fornemmelsen af rumlighed på en todimensional flade. Desuden fokus på hvordan man blander sig frem til den rigtige farve, og hvordan farver arbejder sammen på billedfladen.

Kurset er baseret på øvelser, foredrag, samtale, vejledning og feedback.
Kurset er åbent for malere på alle niveauer. Du kan arbejde med klassisk oliemaling og akrylmaling eller benytte dig af de nye vandopløselige oliefarver.

Der kan arbejdes med akrylmaling, vandopløselige oliefarver og klassisk oliemaling (med malemiddel uden opløsningsmidler).

Kurset er åbent for alle.

Jacob Hoff, født 1976, har en BA i kunsthistorie og er desuden uddannet på Århus Kunstakademi i 2006. De seneste år har han udstillet separat både på SAK Kunstbygning, samt deltaget på en række udstillinger. Bl.a. i København, Svendborg og Berlin.

Se mere:
http://www.jacobhoff.dk

Pris kr. 4.765,- Prisen omfatter undervisning, foredrag, kost & logi.
Tillæg for eneværelse kr. 475,-
Materialeudgifter er ikke inkluderet i prisen

Kunsthøjskolen på Ærø
Vester Møllebakke 4
5985 Søby, Ærø
Forstander: Susan Hinnum
Kontortid: Hverdage 9 - 13
Tlf.: 62 58 16 60
E-mail: info@kunstaeroe.dk