Uge 13 (26. marts – 01. april 2017)

MODELLEN OG STREGEN – et tegnekursus

v/ Ole Hartvig

uge13a17

Tegningen er altid ved hånden. Et direkte udtryk – streger på papir.

Midt i det hele står modellen – det meste af tiden. Blikket leder efter kroppens tyngde. En bevægelse skal fæstnes, en skulders bue skal fanges.
Igen og igen. For at øve blikket og frigøre hånden.
Du kan godt – også selvom du ikke tror det.
Det handler om at tegne frit. Det er sjovt – og det er svært. Det kræver koncentration og tålmodighed.

uge13b17

På kurset vil der blive arbejdet med lys og mørke. Inde på værkstedet og ude i naturen. Med croquis som du kender croquis, men også på måder du aldrig har prøvet før. Men, der er orden i galskaben – og til sidst kan alle tegne.
Du kan bruge kul, blyant, tusch og kridt – alt der kan slå en streg.

Kurset veksler mellem korte og længerevarende øvelser, der kan arbejdes videre med, når modellen har fri. Eller modellerne for du vil møde to modeller undervejs i kurset.

Croquistegninger kan bruges til mere end blot at registrere kroppen. De kan sættes ind i en sammenhæng og danne udgangspunkt for andre fortællinger. Der vil derfor mellem modelseancerne være tid til at arbejde videre med skitserne. For eksempel i akvarel eller maleri.
Så har du lyst til at tegne er du hjertelig velkommen – både for øvede og mindre øvede.

Ole Hartvig f. 1952. Autodidakt billedkunstner. Arbejder fortrinsvis med tegning og skulptur i træ. Er fast tilknyttet Kunsthøjskolen på Ærø som underviser i tegning, skulptur og projekter.

Se mere
www.olehartvig.dk

Pris kr. 4.250,- Prisen omfatter undervisning, foredrag, kost & logi.
Tillæg for enkeltværelse kr. 425,-
Materialeudgifter er ikke inkluderet i prisen. Der skal derfor – udover kursusafgiften – påregnes omkring kr. 400,- pr. deltager til aflønning af modellerne.