Uge 12 (21. – 27. marts 2021)

LANDSKABETS ANATOMI – landskabsmaleri lige nu
v/ Peter Neuchs

Flere og flere internationale malere er igen begyndt at tage udgangspunkt i naturen. Måske fordi nye betydninger er opstået i forholdet mellem os og naturen – og det kan spores i samtidens landskabsmaleri.

Kurset kommer omkring landskabsmaleriets tradition og historie, fra El Grecos manierisme, over romantikken og op til i dag. Endvidere skal vi se på, hvilke teknikker en række kunstnere bruger og har brugt, for at nå frem til deres særlige egenartede udtryk.

Kurset vil have fokus på dine malerier. Hvad de udtrykker, hvorfor de ser ud som de gør, og hvor de kan bevæge sig hen… Velkommen til et malerkursus om at søge og undersøge – og om at træffe nogle beslutninger. Du vil blive udfordret til at gå nye veje og opfordret til at skabe nye selvstændige og personlige malerier.

Kurset indledes med en opgave, og derefter vil værkstedsundervisningen være baseret på individuelle samtaler omkring dit maleri.

Velkommen til en udfordrende, sjov og intens arbejdsuge.
Alle er velkommen – øvede som ikke øvede malere.

Peter Neuchs (f. 1958) uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi 1985-92. Modtog i 1997 Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat. Har senest været udstillingsaktuel (2020) på gruppeudstillingen ”Summer Thinking”, Galerie Maria Lund, Paris, samt med separatudstilling (2018) ”Acumulação doméstica” Copacabana, Brasilien.Reprænsenteret i mange offentlige samlinger. Blandt andre: Statens Museum for Kunst, AROS, Horsens Kunstmuseum, Arken, Herning Kunstmuseum, Esbjerg Kunstmuseum. Er tilknyttet Maria Lund Galleri i Paris.

Se mere
https://marialund.com/wp-content/uploads/peter_neuchs_cv_en.pdf
https://denstoredanske.lex.dk/.search?query=peter+neuchs
https://collection.smk.dk/#q=peter%20neuchs

Pris kr. 4.765,- Prisen omfatter undervisning, foredrag, kost & logi.
Tillæg for eneværelse kr. 475,-
Materialeudgifter er ikke inkluderet i prisen.

Kunsthøjskolen på Ærø
Vester Møllebakke 4
5985 Søby, Ærø
Forstander: Susan Hinnum
Kontortid: Hverdage 9 - 13
Tlf.: 62 58 16 60
E-mail: info@kunstaeroe.dk