Uge 12 (19. – 25. marts 2023)

MALERI med lys og skygge
v/ Jacob Hoff

“Value does all the work, color gets all the credit”
(valørerne gør alt arbejdet, farverne får hele æren)

Det er uklart, hvem der har formuleret ovenstående aforisme, men den er ikke desto mindre sand. I det figurative maleri er det valørerne (fordelingen af lys og mørke) der gør, at vi kan skildre tredimensionelle former overbevisende. Samtidig har disse kontrastforhold også en enorm indflydelse på billedets stemning – om vi oplever det som dramatisk eller fredfyldt.

På dette kursus skal vi undersøge mulighederne for at skildre form og stemning med lys og skygge. Vi begynder med kultegning og gråtonemaleri (grisaille), og til slut inviterer vi farven indenfor i atelieret og lader den klæde formen på og understøtte fortællingen.

Undervejs et smut omkring lys- og farvelæren samt hvordan kunstnere gennem tiden har brugt denne viden til at skabe virkningsfulde billeder. Endelig skal vi på jagt i kunsthistorien og suger til os fra alt fra barokmaleri til film noir.

På kurset bruger vi kul på papir og olie/akrylmaling på lærred. Undervisningen veksler mellem oplæg, øvelser og arbejde med et selvvalgt motiv.

Kurset er åbent for alle – både begyndere og mere øvede.

Jacob Hoff, født 1976, har en BA i kunsthistorie og er desuden uddannet på Århus Kunstakademi i 2006. De seneste år har han udstillet separat både på SAK Kunstbygning, samt deltaget på en række udstillinger bl.a. i København, Svendborg og Berlin.Senest i 2022
På udstillingen Kunstnernes Kunst, Gammelgaard, Herlev. Er udstillingsaktuel i efteråret 2022 på udstillingen Tilbageblik, Vestjyllands Kunstmuseum.

Se mere:
http://www.jacobhoff.dk

Pris kr. 5.241,- Prisen omfatter undervisning, foredrag, kost & logi.
Tillæg for eneværelse kr. 525,-
Materialeudgifter er ikke inkluderet i prisen.

Kunsthøjskolen på Ærø
Vester Møllebakke 4
5985 Søby, Ærø
Forstander: Susan Hinnum
Kontortid: Hverdage 9 - 13
Tlf.: 62 58 16 60
E-mail: info@kunstaeroe.dk