Uge 11 (12. – 18. marts 2023)

DET FORTÆLLENDE MALERI
v/ Peter Neuchs

Det fortællende maleri handler om at sætte billedet på spil og fortælle plottet i et billede. Om glæden ved at skabe billeder og en billedfortælling – arbejde med en plan flade og blive bedre til det.

Så længe mennesket har malet har fortællingen været med. Motivverdenen har ændret sig – det samme har nødvendigheden, men genren som sådan går helt tilbage til hulemaleriet i forhistorisk tid. Dengang da dyret og jagtscenen blev hugget ind i klippevægge og indfarvet med rød okker og sort farvestof.

Vi skal bagved traditionen og historierne, og sammen finde ud af, hvordan et fortællende maleri tager sig ud i dag, Samtidig skal vi se på, hvilke malerteknikker kunstnere har brugt gennem tiderne og hvilke, der er i brug i dag.

Velkommen til et kursus hvor dit maleri er omdrejningspunktet. Hvor vi går i dybden med det, du vil udtrykke, så du kan komme tættere på det, du søger i forhold til din kunst og dit maleri. Et kursus om at søge og undersøge – om beslutninger og udfordringer, der peger mod nye veje ind i maleriet.

Den daglige undervisning foregår på værkstederne tilsat opgaver, samtaler og foredrag. Der kan arbejdes med både akryl- og oliemaling på kurset på kurset.

Alle er velkomne – øvede som ikke øvede.

Peter Neuchs (f. 1958) uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi 1985-92. Modtog i 1997 Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat. Har senest været udstillingsaktuel (2020) på gruppeudstillingen “Summer Thinking”, Galerie Maria Lund, Paris, samt med separatudstilling (2018) ”Acumulação doméstica” Copacabana, Brasilien.Reprænsenteret i mange offentlige samlinger. Blandt andre: Statens Museum for Kunst, AROS, Horsens Kunstmuseum, Arken, Herning Kunstmuseum, Esbjerg Kunstmuseum. Er tilknyttet Maria Lund Galleri i Paris.

Se mere

https://marialund.com/wp-content/uploads/peter_neuchs_cv_en.pdf
https://denstoredanske.lex.dk/.search?query=peter+neuchs
https://collection.smk.dk/#q=peter%20neuchs

Pris kr. 5.241,- Prisen omfatter undervisning, foredrag, kost & logi.
Tillæg for eneværelse kr. 525,-
Materialeudgifter er ikke inkluderet i prisen.

Kunsthøjskolen på Ærø
Vester Møllebakke 4
5985 Søby, Ærø
Forstander: Susan Hinnum
Kontortid: Hverdage 9 - 13
Tlf.: 62 58 16 60
E-mail: info@kunstaeroe.dk